Margrete - Tell only your friends

Huldrefolket

Kultur og kunstprosjektet om de underjordiske.

Dette er mitt hovedprosjekt og her er vi flere som jobber aktivt bla bal bla

 

Prosjekt om Huldrefolket.

Kunst og kulturprosjekt om huldrefolk, - det bortgjemte folket. Dette er mitt hovedprosjekt og er et samarbeid med flere fagpersoner.

Huldrefolk holdt til i naturen og var vesen som bodde under jorden, i hauger, fjell og vann. Men de levde også skjult for oss mennesker og ble derfor kalt de underjordiske eller huldrefolket som betyr det skjulte folket.  I vår kultur har vi kjente karakterer som huldra, mare eller muru, nøkken og draugen, fossegrimen, tusser, troll, nisser, småfolk og mange flere. Haugafolk var et lokalt navn på underjordiske vesener som var knyttet til støler og stølsliv og i flere fjellkommuner er disse velkjent og godt tatt vare på den dag i dag.

Huldrefolk hadde magiske evner. De kunne være både synlig og usynlig, gode og vonde. Noen var vakker og andre var fæl. Huldra og haugafolket var menneskelignende, men kunne for eksempel ha spisse ører, hale og hul rygg. Huldrefolk kunne utvise straff eller gi belønning, derfor var det best å spille på lag med dem. Stelte du ikke pent med dyrene dine kunne de bli sint.

Huldrefolk åpner en verden for oss av magiske krefter, spenning og forunderlige historier. I sagn og fortellinger blir huldrefolket holdt levende og tidløse. Så lenge de blir husket. 

I prosjektet har jeg visualisert noen av karakterene i huldrefolket. Samtidig forteller vi historien om dem til glede og underholdning for store og små. Slik at de ikke skal bli glemt..

 

 

Behind the scenes.

Her vises bilder fra teamarbeidet med å skape kunstfotografier i serien huldrefolk.

Dette prosjektet er ikke mulig å gjennomføre uten kompetanse fra dyktige stylister, talentfulle modeller og ved hjelp av støttefotografer og ivrige medhjelpere. Vidunderlige mennesker som jeg er utrolig takknemlig for å ha med meg i dette teamet! 

Det har blitt til en reise jeg på forhånd ikke kunne forestille meg, - tidvis har den vært utfordrende og krevende, tidvis helt overveldende av glede og begeistring!

 Sammen skal vi vekke de underjordiske til live..

 

Behind the scenes i filmer